Cari Hesap İşlemleri
Cari Hesap İşlemleri ile Tedarikçi ve/veya Müşterileriniz için borç alacak dekontu işleyebilirsiniz. İki cari arasında yapılan virman hareketlerini kaydedebilirsiniz.
Cari Hesap İşlemleri ile Tedarikçi ve/veya Müşterileriniz için borç alacak dekontu işleyebilirsiniz. İki cari arasında yapılan virman hareketlerini kaydedebilirsiniz.
Cari Hesap İşlemleri Başlıkları
KOBİERP Cari Hesap İşlemleri ile açılmış olan Cari Hesap Kartları için alacak dekontu oluşturabilirsiniz. Alacak dekontu, cari hesaba alacak kaydedecek işlemler için kullanılır. Bir başka deyişle Alacak dekontunu, işletmenizden alacağı olan bir carinizin hesabına alacak kaydetmek için kullanabilirsiniz.
KOBİERP Cari Hesap İşlemleri ile açılmış olan Cari Hesap Kartları için borç dekontu oluşturabilirsiniz. Borç dekontu, bir işletmenin başka bir işletmeyi veya müşteriyi borçlandırdığını gösteren belgedir. Bu dekontu işletmenize borcu olan bir carinizin borcunu kaydetmek için kullanabilirsiniz.
Alacaklı olduğunuz bir Cari Hesabın size olan ödemesini, borçlu olduğunuz bir Cari Hesaba yaptırabilirsiniz. Bu genellikle kredi kartı tahsilatlarında olmaktadır. Bu işlemi Cari Hesap İşlemlerinde Cari Virman Fişi ile kaydedebilirsiniz.
KOBİERP Cari Hesap İşlemlerindeki, Hızlı Bilgi Değişikliği kısmında, Arama Kriterleri sekmesinde, Cari hesap kartlarını bu alandaki kriter filtrelerini uygulayarak toplu halde listeleyebilirsiniz. Arama Kriter Başlıkları; Cari hesap Türü, Cari Hesap Grubu, Satış Personeli, İşlem Şubesi, Kullanıcı, Tarih Aralığı, Başlangıç ve Bitiş Cari Hesabı şeklindedir.
Cari Hesap Hızlı Bilgi Değişikliği ekranındaki, bilgi değişikliği sekmesinde belirlediğiniz kriterler doğrultusunda, seçtiğiniz Cari Hesap Kartları için Hesap Türünü, Hesap Grubunu vb. alanlardaki bilgileri toplu halde güncelleyebilirsiniz.
Cari Hesap Hızlı Bilgi Değişikliği ekranın da, arama kriterlerindeki filtreler uygun olacak şekilde toplu halde seçilen Cari Hesaplar için, müşteri ise alıcılar, tedarikçi ise satıcılar muhasebe kodunu tek tuşla atayabilirsiniz.
Cari Hesap Hızlı Bilgi Değişikliği ekranındaki Fiyat Politikası sekmesinde, belirli kriterlere göre seçilen müşterilerinizin fiyat politikasını toplu olarak değiştirebilirsiniz. Aynı şekilde tedarikçileriniz için de bu işlemi yapabilirsiniz.
KOBİERP Cari Hesap İşlemleri ile açılmış olan Cari Hesap Kartları için cari birleştirme işlemi yapabilirsiniz. Cari kart birleştirme işlemini kullanarak farklı iki cariyi tek bir cari üzerinde birleştirebilirsiniz. Birleştirme sonrasında kaynak carideki işlemlerin tamamı hedef cariye aktarılacaktır. Bu işlem genellikle aynı isimde yanlışlıkla ya da farkında olmadan açılan iki cari kartını tek bir cari kart üzerinde birleştirmek için kullanılmaktadır.
Cari Hesap İşlemleri arama ekranında; Cari Hesap Alacak Dekontu, Cari Hesap Borç Dekontu, İki Tarih Arası, Şube Seçimi, Müşteri Seçimi, Cari Hesap Tipi, Tarih Türü kriterleri uygulayarak üzerinde işlem yapacağınız Cari İşlemleri listeleyebilirsiniz. Bu ekranda yeni bir Cari İşlem Kaydı için Ekle butonunu kullanabilirsiniz.
İşletmeler, müşterilerden yapacağı tahsilatları, borcunun olduğu tedarikçilere yönlendirirler. Bu işlem genellikle kredi kartı tahsilatlarında yapılmaktadır. Böylece işletmenin tedarikçiye olan ödemesi yapılmış olur. Bu sayede işletmenin tahsilat için ödeyeceği kredi kartı komisyonu da ortadan kalkar. Toplu borç alacak fişi bu tip virman işlemlerinin toplu halde girilmesini sağlar.
KOBİERP Yazılımında Ana Menüdeki Raporlar başlığı altında Cari + Cari Hesap Raporları alanından Rapor türü olarak Cari Hesap Ekstresini seçebilirsiniz. Karşımıza gelen ekranda bir çok kritere göre filtre ederek istediğimiz Cari Hesapların ekstrelerini ekrana getirebilir istersek bunu yazıcıya veya bir e-posta adresine gönderebiliriz.
KOBİERP Yazılımında Ana Menüdeki Raporlar başlığı altında Cari + Cari Hareket Toplamları (Aylık) Raporları alanında, karşımıza gelen ekranda bir çok kritere göre filtre ederek istediğimiz Cari Hesapların, Cari Hareket Toplamlarını aylık ekrana getirebilir, istersek bunu yazıcıya veya bir e-posta adresine gönderebiliriz.
KOBİERP Yazılımında Ana Menüdeki Raporlar başlığı altında Cari + Tahsilat Listeleri alanında, karşımıza gelen ekranda bir çok kritere göre filtre ederek istediğimiz Cari Hesapların, Cari Hesap Tahsilat listelerini, gecikmiş olanlara vade farkı uygulayarak ekrana getirebilir, istersek bunu yazıcıya veya bir e-posta adresine gönderebiliriz.